پلی الکترولیت

پلی الکترولیت
لخته سازی فرآیندی است که موجب تجمع ذرات ناپایدار و تشکیل لخته های بزرگتر می شود. پلی الکترولیت مصرفی در فرایند تصفیه پساب و یا در تغلیظ لجن، باعث تشکیل لخته از ذرات کلوئیدی شده که در نهایت از طریق ته نشینی از پساب حذف می گردد و یا در فرایند تغلیظ لجن به آبگیری از لجن کمک می کند. پلیمرهای لخته ساز را می توان به تنهایی یا همراه با منعقد کننده های معدنی به کار برد تا لخته ها بزرگتر و مقاومتر در برابر نیروهای برشی ایجاد گردد.
انواع فلوکولانت ها، یا به عبارت دیگر پلی آکریل آمیدهای صنعتی شامل پلی آکریل آمیدهای کاتیونی، آنیونی یا غیریونی هستند. پلی آکریل آمیدهای عرضه شده توسط شرکت ژینا سبز فرتاک شامل طیف گسترده ای با شارژ یونی و وزن مولکولی و به صورت پودری هستند. پلی آکریل آمیدها همیشه به تجهیزاتی ویژه برای انحلال نیاز دارند تا نسبت به انحلال کامل آن در آب اطمینان حاصل شود.
تغلیظ لجن یکی از کاربردهای اساسی لخته سازها است. مقدار لجنی که برای دفع و یا استفاده مجدد ارسال می شود، پارامتر مهمی برای کنترل هزینه های تصفیه خانه های فاضلاب است. بهبود در شرایط عملکرد واحد آبگیری از لجن و مقدار دقیق تزریق پلی الکترولیت مناسب برای فرایند آبگیری از لجن ، منجر به افزایش قابل توجه در خشک شدن لجن و کاهش حجم لجن، کاهش هزینه های جابجایی لجن و به حداقل رساندن تأثیر دفع پسماند در محیط زیست می شود.
فلوکولنت های کاتیونی
پلی آکریل آمیدهای کاتیونی، به منظور آبگیری از لجن فرآیندهای تصفیه بیولوژیکی مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه سهم لجن بیولوژیکی به نسبت مقدار کل لجن موجود بیشتر باشد، چگالی بار کاتیونی مورد نیاز در پلیمر نیز بیشتر می شود. بهبود کیفیت آبگیری از لجن برای حفظ پایداری سیستم و راندمان فرآیند ضروری است. لجن آبگیری شده با درصد جامد بیشتر، هزینههای انتقال و دفع پسماند را کاهش می دهد. علاوه بر این، اگر لجن آبگیری شده به اندازه کافی خشک باشد، میتواند به عنوان سوخت در زبالهسوز برای تولید انرژی مورد استفاده قرار بگیرد. شرکت ژینا سبز فرتاک طیف کاملی از محصولات کاتیونی پودری را برای تهنشیتی اولیه، تغلیظ و آبگیری لجن عرضه می کند. این محصولات با وزنهای مولکولی متفاوت، عملکرد بهینه فرآیند را در سیستمهای مختلف نظیر فیلترپرس، بلت فیلترپرس و سانتریفوژ تامین می کند.
فلوکولنت های آنیونی
پلی آکریل آمیدهای آنیونی، از طریق ناپایدار کردن ذرات پساب و سپس جذب مواد آلاینده باعث ایجاد لخته می شوند.این مواد برای ته نشین کردن مواد جامد معلق، عناصر کمیاب، فلزات سنگین، کلوئیدها و اکسیژن مورد نیاز شیمیاییCOD مورد استفاده قرار می گیرند. در زلال سازی آب آشامیدنی و بازیافت آب فرآیندی و همچنین بهبود شرایط پساب های واحد های صنعتی نیز کاربرد دارند. بیشترین مقدار اثر گذاری آن ها بر روی ترکیبات غیر آلی آنیونی به عنوان مثال مواد پایه معدنی است.پلی الکترولیت های با وزن مولکولی بالا میتوانند برای محدوده وسیعی از جداسازیهای جامد/مایع استفاده شوند. استفاده از پلی الکترولیت ها باعث افزایش راندمان و کاهش هزینههای تصفیه میشود.
فلوکولنت های غیر یونی
کاربرد پلی آکریل آمیدهای غیر یونی اهدافی مشترک با موارد کاربرد پلی الکترولیت های آنیونی دارد، با این تفاوت که ساختار پلیمری پلی الکترولیت های غیر یونی بدون بار یا شارژ یونی است و زمانی که ترکیبات موجود در آب با آنها سازگار باشد، بهتر از سایر انواع پلی الکترولیت ها عمل می کنند.
پلی الکترولیت های غیریونی را میتوان با وزنهای مولکولی بسیار بالا تولید کرد از جمله مزایای این نوع پلی الکترولیت ها، قابلیت تشکیل لختههای بزرگ، ته نشینی سریع و تراکم خوب لخته ها است.