کواگولنت ها

کواگولنت ها


کواگولنت ها

در فرایند تصفیه پساب انعقاد نقش حیاتی ایفا می کند و امکان حذف مواد جامد و آبگیری، زلال سازی آب، آهک زنی و تغلیظ لجن را فراهم می کند. منعقد کننده ها در عملیات تصفیه پساب  به عنوان یکی از ترکیبات اساسی کنترل ذرات جامد معلق، مطرح هستند زیرا با متصل و یکپارچه کردن این ذرات حذف آسان و کامل آنها را موجب می شوند.

نقش انعقاد در تصفیه آب، شامل فرآیند افزودن نمک های آهن یا آلومینیوم (منعقد کننده های معدنی) به آب  و درنتیجه کاهش دافعه الکتریکی بین ذرات موجود در آب است. بار مثبت منعقد کننده معدنی بار منفی ذرات موجود در آب را خنثی کرده و باعث تجمع ذرات می شود. در طول فرآیند انعقاد، رشد اندازه لخته ها بستگی به دما ، مقدار تزریق ، سرعت برشی و نوع منعقد کننده مورد استفاده دارد. فرایند انعقاد مقدار زیادی از ذرات (از جمله بسیاری از میکروپلاستیک ها) و مواد محلول را از آب حذف می کند. در بسیاری موارد، مثل حذف فسفر ازپساب، استفاده از منعقد کننده معدنی در تصفیه شیمیایی نتایج بهتری نسبت به سایر روش ها دارد.

منعقد کننده ها باید به گونه ای فرموله شوند که بر اساس آنالیز ذرات جامدات محلول ومعلق موجود در آب، کیفیت مورد نیاز آب را برای کاربری خاص برآورده کند. بنابر این نوع و مقدار مناسب برای منعقد کننده ها اهمیت زیادی دارد .

منعقد کننده های پایه آلومینیم

 منعقد کننده های پایه آلومینیوم می توانند از نظر خواص محصول تا حد زیادی متفاوت باشند. بنابراین می توان یک منعقد کننده آلومینیومی مناسب برای هر منظوری پیدا کرد:

سولفات آلومینیوم (آلوم)

پلی آلومینیم کلراید

منعقد کننده های پایه آهن یا نمک های آهن، در محدوده pH بسیار گسترده ای محلول هستند و برای بسیاری از کاربردهای تصفیه آب چه شهری و چه صنعتی بسیار مفید هستند.

سولفات آهن

کلرید فریک